När ska jag rapportera mina mil – och hur gör jag?

Vi behöver ha din milrapport senast tredje dagen efter månadens slut. Du kan enkelt skicka in rapporten på vår hemsida (Skicka milrapport).

Observera att om du inte rapporterar in några mil räknas allt som privat körning och du blir då beskattad för hela drivmedelskostnaden.

Har du nyligen hämtat ut en bil så rapporterar du första gången att en månad passerat (har du hämtat ut bilen i slutet av en månad slår du ihop milen med månaden därpå, tex. om din bil har startdatum per den 1:a december men du hämtat ut bilen den 25:e november slår du ihop milen du haft under 5 dagar i november med decembers milrapport).

Har du bytt bil mitt i en månad så slår du ihop milen du haft under månaden på båda bilarna och lägger in dom på en och samma bil.

Det du ska rapportera in är totalmil och tjänstemil tillsammans med registreringsnummer och namn, tänk på att hos oss ska du rapportera in mil och inte kilometer.
Om du kör en hyrbil och tankar den med våra kort ska du även rapportera in dessa mil, det gör du genom att slå ihop hyrbilens mil med milen på din ordinarie bil.

Vid felmeddelande “E-postadressen ogiltig” när du försöker att registrera dig som ny användare, testa då att registrera dig med  e-postadressen du har via ditt företag, detta då adressen måste passa med den vi har inlagt i vårt system (vilket oftast är din företags mail).

Tips: Spara ner Svealeasing.se som en genväg i din mobil, då kommer du direkt in på vår mobilanpassade hemsida och kan där snabbt och enkelt rapportera in dina mil via mobilen.